Uusimmat julkaisut


Saija Tuupanen: 20 suosikkia (MGM-423)

Kokoelmalevy sisältää 20 laulua + bonusbiisin Saijan levytetystä tuotannosta.  Mukana mm. Sulle silmäni annan, Ota syvälle syliin, Tulit luokseni, Lusikat menivät jakoon, Äidille, Näin vain tyhjän taivaan, Muistinko oikein, Enemmän kuin saan luvan, Sekaisin kuusta…  Bonuksena: Lennä mun lempeni laulu

 

 


Terhi Matikainen: Eikö enkeleitä riitä taivaaseen (MFRSG- 109)

Terhi Matikainen debytoi tällä singlellä myös säveltäjänä ja sanoittajana.

”Halusin tehdä puhuttelevan, mutta toivoa tuovan joululaulun ihmisille, jotka ovat menettäneet tärkeän ihmisen” -pohtii Terhi.

 


Amadeus Lundberg feat Gilda Lundberg: Kuka tekee joulun (MGM-421)

Amadeus Lundberg yllättää jouluisella singlellään: hän on ottanut rinnalleen laulamaan Gilda-siskonsa. Kappaleessa sisarusten äänet soivat harmonisesti.

 

 


Saija Tuupanen: Pianhan meillä on joulu (MGM-419)

”Pianhan meillä on joulu – taas vuosi yksi jäänyt taaksemme on ystäväin…”

Näillä uuden joululauluni sanoilla voimme hiljentyä odottamaan joulua ja syventyä kuuntelemaan rakkaita säveliä. Meillä jokaisella on taas yksi vuosi elettyä elämää, johon on kirjattu uudet muistot ja koetut hetket. Ne kaikki ovat tehneet tästäkin vuodesta kirjavan ja mieleenpainuvan.

 


Eri esittäjiä: Lasten kauneimmat hengelliset laulut (MGM-366)

lasten_hengelliset_16CDiNimekäs iskelmäartistien joukko on mukana uudella 17.6.2016 julkaistavalla albumilla. Levyllä kuullaan iki-ihania vanhoja lasten lauluja, jotka on tuotettu perinteitä kunnioittaen akustisvoittoisesti, kaikki uusina sovituksina. Lasten virsiä levyllä on kaksi: Herra kädelläsi, jonka esittää laulajatarkolmikko Saija Tuupanen, Marita Taavitsainen ja Terhi Matikainen sekä Jumalan kämmenellä, jonka esittää Saija Tuupanen. Mukana on myös kaksi uudempaa, Jussi Rasinkankaan tekemää kappaletta: ala-asteen laulukirjoista tuttu Pilvipeiton alla, joka on osa Juhlamessua. Sen tulkitsee Marita Taavitsainen. Toinen Rasinkankaan uudehko kappale on Hän on enkeli mun,  jonka laulaa nuori laulajakyky Elli-Noora Janhonen.

Hengellisten lasten laulujen muina tulkitsijoina ovat Teemu Roivainen, Amadeus Lundberg, Tommi Soidinmäki ja Antti Ahopelto, kaikki niinikään Tangomarkkinoilta tuttuja. Kappaleiden sovituksista vastaa Antti Lipponen.


Nina Åkeman: Take away mies (MFRSG- 108)

MFRSG108_KANSIKUVA”Kun kuulin biisin demon ensi kerran, niin en voinut kun hykerrellä… tää tekstihän oli kun suoraan mun elämästä!” -kuvailee Nina fiiliksiään. Vuonna 2010 Nina voitti Olavi Virta -laulukilpailun ja on siitä lähtien keikkaillut iloisella ja nöyrällä asenteella pitkin poikin Suomea. Vuonna 2015 hän osallistui Tangomarkkinoille sijoittuen siellä kolmanneksi. Vuonna 2016 hän on myös mukana Tangomarkkinoilla.  Take away -mies on Jussi Rasinkankaan säveltämä ja Sana Mustosen tekstittämä laulu johon sovituksen on tehnyt Antti Lipponen. Viulua raidalla soittaa ”mestaripelimanni” Ville Ojanen.


Kaisa-Mari Ruokolainen: Helmiä (MGM- 368)

RuokolainenMGM368– Lähtökohtana oli heti, että levylle tulee covereita ja uusia levyttämättömiä lauluja. Yhteinen nimittäjä levyn lauluissa on melodisuus, joka ei ole nykypäivän musiikissa lainkaan itsestään selvää. Ennen muinoin melodisuus oli suuremmassa roolissa kuin nyt, kertoo Kaisa-Mari. Lauluvalinnat levyllä ovat henkilökohtaisia.

Kaisa-Marin debyyttialbumi Helmiä sisältää siis ihania vanhoja kappaleita, mm Toivo Kärjen säveltämän Vanhan myllyn tarun mutta myös aiemmin levyttämättömiä lauluja mm. Petri Laaksosen säveltämän Huomiseen. Levyä on ollut tekemässä monia musiikin ammattilaisia. Nostettakoon niistä esiin pianovirtuoosi Iiro Rantala, joka on soittamassa kappaleessa Trumpetin tanssiinkutsu.


Tommi Soidinmäki: Yhdeksäs elämä (MGM-359)

tommi_soidinmaki_ye14CDi Tommi Soidinmäki juhlistaa tänä vuonna kymmenvuotista taiteilijauraansa. Juhlavuoden kunniaksi Tommi julkaisee uuden albumin. Yhdeksäs elämä -levyn julkaisupäivä on perjantai 10. lokakuuta.

Yhdeksäs elämä -pitkäsoiton kappaleiden taustalta löytyy mielenkiintoisia ammattilaisia, mm. Tuure Kilpeläinen (Häälaulaja), Kassu Halonen, Kisu Jernström, Vexi Salmi (Pyydä vain) ja Petri Somer (Sanojeni mittainen). Tommi Kalenius, joka on tehnyt albumin nimikkokappaleen Johanna Vuoksenmaan kanssa, on ollut mukana lisäksi kolmessa muussa kappaleessa. Levyllä vierailee Saija Tuupanen, jonka kanssa Tommi on levyttänyt dueton Myrskyn jälkeen kirkastuu (Calm After The Storm). Kappale sijoittui tämän vuoden 2014 Eurovision kilpailussa kakkoseksi hollantilaisen laulajaduo The Common Linnetsin (Ilse DeLange ja Waylon) esittämänä.

Levyn ainoan coverin Pyydä vain on aikoinaan levyttänyt legenda Kirka.

– Nyt julkaistaan siis kuudes albumini. Olen kappalevalintoihin tosi tyytyväinen. Käyn aina albumia suunnitellessani harkiten läpi mahdollisia covereita ja kelpuutan mukaan ainoastaan sellaisen kappaleen, jota ei ole loppuun ajettu. Pyydä vain on ainoa lainattu biisi ja sen on levyttänyt ainoastaan Kirka. Upea kappale. Muut kappaleet ovat uusia minulle tehtyjä, kertoo Tommi ja iloitsee juhlavuodestaan:

– Enpä olisi osannut vuonna 2004 arvata tangokuninkuuden myötä, että pikkupoikana haaveilemasta urasta tulisi totta. Toki vuosien varrelle on mahtunut kivikkoisempiakin reittejä, mutta olen aina jaksanut uskoa siihen, että kaikella on tarkoituksensa, ja kun vain jaksaa tehdä töitä nöyrällä asenteella ja haastaa itseään, niin jossain kohtaa se palkitaan.


Saija Tuupanen: On onni siinä (MGM-358)

saija_tuupanen_oos14CDi

Saija Tuupanen on vuosien saatossa noussut keikkapaikkojen kiintotähdeksi ja keikkakuningattareksi. Tänä vuonna kalenteriin kertyy huikeat 190 keikkaa (!), pääosin tanssikeikkoja, mutta mukaan mahtuu myös konsertteja ja musiikkiteatteriesiintymisiä. Ensi vuosikin on jo lähes tupaten täynnä.

– Kiirettä on pitänyt keikkarintamalla ja studiossa. Nyt julkaistaan kauan odotettu, kolmas pitkäsoittoni ”On onni siinä”. Olen ikionnellinen, että se on nyt vihdoin minun näköiseni levy, kertoo Saija.

Levyn nimikkokappaleen on Saijalle tehnyt Jukka Kuoppamäki ja Jukan käsialaa on myös kappale Lähemmäksi. Levyltä löytyy mm. Myrskyn jälkeen kirkastuu (Calm after thre storm). Se on duetto Tommi Soidinmäen kanssa, ja se sijoittui Alankomaiden edustuskappaleena kakkoseksi Eurovision 2014 -kilpailussa. Singlenä levyltä on julkaistu Paula Koivuniemen tunnetuksi tekemä Kanssain jos aiot vähän matkaa.


Voice: Sinua varten (MFRCD 100)

Pienen maalaiskunnan kuoro ponnahti kertaheitolla suomalaisten tietoisuuteen ja sydämiin TV2:n Suomen paras kuoro -kilpailun myötä. Tulevan levyn ensimmäinen sinkkulohkaisu, Katri Helenan tunnetuksi tekemä ”Nuoruus on seikkailu” on Voicelle erityisen tärkeä kappale, sillä sen tunteikkaalla tulkinnalla lunastettiin voitto Suomen paras kuoro 2011 -finaalissa – vieläpä yleisöäänin! Jaakko Erkkilän oivaltava sovitus ja nuorille laulajille osuva teksti luovat uniikin yhdistelmän, joka koskettaa. Täysin perinteisestä kuorolaulannasta ei Voicen kohdalla ole kyse, sillä kuoron ohjelmisto rakentuu bändisäesteisestä pop-, rock- ja iskelmämusiikista. Raikas ja ennakkoluuloton ote musiikin tekemiseen kuorolla sekä nuori energia on luonut Voicesta valloittavan ilmiön. Sekä äänitteellä että keikoilla ryhmän aisaparina soittaa oma luottobändi Solitary Company. Kuoronjohtaja Tarja Erkkilän mukaan idea pitkäsoiton tekemisestä oli pyörinyt jo jonkin aikaa hänen haaveissaan: ”Voicen voitettua Suomen paras kuoro -tittelin levyn tekoon tuli sopiva hetki, sillä kisan aikana kuoron sointi ja soundi hioutuivat parhaimmilleen ja tuntui tärkeältä saada se kaikki talteen.”  Levy on äänitetty Musica -studiolla ja äänittäjinä ovat toimineet Mikko Myllykoski ja Mikko Leimu. Levyn on miksannut Mikko Myllykoski.


Marko Lundberg: Mitä etsit (MGM 304)

MITÄ ETSIT säv. Jussi Rasinkangas, san. Jorma Toiviainen, sov. Antti Lipponen RADIO SUOMEN SOITETUIMMAT LISTALLA!!!

Tapasin Jussi Rasinkankaan Seinäjoella Tangomarkkinat laulukilpailun finaalin jälkeen. Jussi pysäytti minut Vip-alueella ja sanoi Hei, sinulla on se ”katse” ja ehdotti yhteistyötä. Naurahdin siihen ja vastasin ”Mikäs siinä”. Meni noin viikko ja tapasin vanhan ystäväni Asko Luomalan ja suunnittelimme tulevaisuuttani. Asko soitti pari puhelua ja vei minut asuntovaunulleen, jossa tapasin Antti Lipposen, joka sovitti lauluni. Siitä se sitten oikeastaan lähti eteenpäin. Vastaavaksi tuottajaksi lupautui Puontin Kalevi. Sanoittajana tässä hienossa laulussa on jo edesmennyt Jorma Toiviainen. Kun ensimmäisen kerran kuulin laulun sanat niin tiesin, että tässä se on. Toiviaisen kynästä oli jälleen kerran lähtenyt loistava tarina. Valitettavasti uusia ei enää synny muuta kuin yläkerran orkestereissa.


Tero Kuorikoski: Sydämeni laulu (MFRSG 099)

Pohjanmaalta ponnistavan Tero Kuorikosken ensisingle Sydämeni Laulu on laulaja lauluntekijä Sami Heinosen säveltämä ja sanoittama. Sovituksesta on vastannut Antti lipponen. Tero on varsin toiminnan mies! Singlen teon aikaan mies olikin jo kiinnitetty Tanssiorkesteri Caravanin riveihin! Caravan orkesterilla ei ollut solistia Kalle Kaajan lähdettyä Kulkukoirien rivistöön. Yhteinen sävel löytyi heti ja nyt on aika rakentaa yhteistyötä keikkojen merkeissä. ”Uskoisin, että tällä tekemisen meiningillä ja jääräpäisyydellä meistä kuuluu vielä!”- toteaa Tero


Maarit Peltoniemi & Antti Ahopelto: Pakkasjoulun valkeat puut (MFRSG 098)

Uusi jouluduetto ilmestynyt Maarit Peltoniemeltä ja Antti Ahopellolta! Pakkasjouluisiin tunnelmiin vie meidät Mikko Karjalaisen teksti. Sävellys on Jussi Rasinkankaan.

 

 

 


Elli-Noora Janhonen: Anna joulu jokaiselle (MFRSG 097)

Tangojuniorikilpailun voittaja kesältä 2012 Elli-Noora on käynyt studiossa ja nyt julkaistavan joululaulun ovat tehneet Jussi Rasinkangas ja Jori Nummelin.

 

 

 


Antti Ahopelto: Tie vapauteen (MFRCD 096)

Antti Ahopellon Tie vapauteen levy on julkaistu ja keväällä Antti Ahopelto alkaa keikkailemaan nimellä Tanssiorkesteri Ahopelto.

 

 

 


Marita Taavitsainen: Pieniä asioita (MGM 301)

Syksyn Sävel 2012 kilpailussa mukana olleen biisin ”Pieniä asioita” ovat tehneet Asko Luomala, Kalevi Puonti ja Antti Lipponen.

Levy on julkaistu yhteistyössä Magnum Musicin kanssa.

 

 


Susanna Heikki: Oot historiaa (MGM 296)

Oot historiaa on Antti Lipposen sävellys ja Kalevi Puonnin sanoitus. Viikolla 46 tämä laulu nousi Radio Suomen soitetuimmaksi!

Levy on julkaistu yhteistyössä Magnum Musicin kanssa.

 

 


Antti Ahopelto: Pieninä puroina (MFRSG 095)

Antti Ahopellon singlejulkaisu ennen pitkäsoittoa on Lipposen Antin biisi ”Pieninä puroina”. Tämä laulu sijoittui toiseksi kesällä järjestetyssä Pop´n Roll sävellyskilpailussa.

 

 

 


Sami Keskitalo: Lapin lapsi (MFRSG 094)

Enontekiöllä asustava Sami on julkaissut singlen nimeltä ”Lapin lapsi”. Tämä laulu on erittäin tanssittava kappale ja niinpä se onkin noussut Tätä Suomi Tanssii -listalle!

 

 

 


NASMA TEAM: Tuhansien järvien maa (MFRSG 093)

Jyväskyläläinen Nasma Team on julkaissut Vexi Salmen ja Jussi Rasinkankaan laulun ”Tuhansien järvien maa”

 

 

 


Antti Ahopelto: Viimeinen kesäilta (MFRSG 092)

Antti Ahopellon singlen ”Viimeinen kesäilta” on säveltänyt Antti Lipponen ja sanoittanut Kalevi Puonti

 

 

 


Majakka: Laulu kuuluu kirkkotiellä (MFRCD 091)

  Jyväskyläläinen Majakka-kuoro on levyttänyt suomalaisiin kansanlauluihin perustuvan Kansanlaulukirkon. Laulu kuuluu kirkkotiellä -levyn musiikin on sovittanut kuoron johtaja Antti Ikonen. Levyllä kuoron ja solistien taustalla soivat perinnesoittimet jouhikosta viuluun ja munniharpusta urkuharmoniin.

Vaajakosken alueseurakunnan yhteydessä toimivan Majakan ohjelmisto painottuu hengelliseen rytmimusiikkiin. Osa laulajista toimii myös kuoron säestäjänä omine instrumentteineen. Majakka on perustettu vuonna 2005, jolloin vuodesta 2000 projektiluontoisesti kokoontuneen ryhmän toiminta vakiinnutettiin. Laulu kuuluu kirkkotiellä on Majakan ensimmäinen äänite.

 


Marita Taavitsainen: Kaksi aikuista  (MFRSG 090)

– Marita Taavitsainen tuo kesän radioaalloille

Tanssilavojen pyörittäjät ja puuhamiehet arvioivat vapun Iltalehdessä, että
Marita Taavitsainen on naisartistien ykkönen tämän kesän tanssiparketeilla (IL 30.4)
Uusi sinkku on Mikko (”Perutaan häät”) Karjalaisen sanoittama ja Antti Suonion säveltämä positiivinen
ja kesänmakuinen niin radiosoittoon kuin tanssijaloillekin sopiva iskusävel. Rullaavan sovituksen on tehnyt Antti Lipponen.
Kahden pienen lapsen äitinä Marita yrittää selviytyä kunnialla sekä lastenhoidosta, että kiivaasta keikkakesästä.

Antti Ahopelto: Elämä jatkuu (MFRSG 089)

 Antti Ahopellon ensimmäinen singlelohkaisu tulevalta albumilta on nimeltään Elämä jatkuu. Yleisön suosikki ja triplatango-

prinssi tangomarkkinoilta ei ole jäänyt lepäämään vaan keikkailee tiiviisti Voima-orkesterin kanssa. Elämä jatkuu…

 

 


EMiiNA: Joka kyynel on kotiinpäin (MFRSG 088)

EMiiNa on ihastuttanut laulusoundillaan parina viime vuonna joululaululla ”Joulun taikaa”. Nyt tältä Hankasalmelaisten serkusten Anni ja Auli Pöyhösen muodostamalta duolta on ilmestynyt uusi slowfox single ”Joka kyynel on kotiinpäin”. Mikko Karjalaisen teksti sopii täydellisesti tyttöjen elämäntilanteeseen. Opiskelu alkaa ja on muutosten aika. On mentävä rohkeasti eteenpäin. ”Jos sä naarmuja saatkin siipiin, joka kyynel on kotiinpäin.”

 


Terhi Matikainen: Älä päästä pois (MGM-285)

Terhi Matikaisen uusi single Älä päästä pois on uutta ”terhimäistä” iskelmää. Jussi Rasinkangas on loihtinut tämän popahtavan sävelmän ja teksti on Mikko Karjalaisen. Sovituksesta vastaa Antti Lipponen.

Levy on julkaistu yhteistyössä Magnum Musicin kanssa.

 

 


Ajankohtaista